Keien van Kinderen!
Een boek voor ouders van jonge kinderen

Kinderen komen met allerlei talenten ter wereld. Ze kunnen een taal leren, zelfs meerdere tegelijk als het moet. Ze kunnen op jonge leeftijd al mooie tekeningen maken en daar spannende verhalen over vertellen. En ook verrassen kinderen hun ouders met originele opmerkingen, zoals 'de auto stottert' (in een haperende auto).

Het zijn allemaal tekenen dat kinderhersenen al op volle toeren draaien. Anders dan je misschien zou denken, zijn die hersenen nog lang niet klaar op het moment dat een kind ter wereld komt. De hersencapaciteit neemt daarna nog flink toe. En ouders kunnen die hersenen bij hun groei een handje helpen. Hoe vaders en moeders dat kunnen doen, staat in dit boek beschreven.

Keien van kinderen! staat vol met ideeën en tips voor ouders om hun kinderen te helpen bij de ontwikkeling van hun taal, denken, creativiteit en motoriek en bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Het boek geeft suggesties hoe ouders kinderen kunnen stimuleren in alledaagse situaties, in en om het huis, op reis, op vakantie of wanneer ze ook maar met hun kinderen samen zijn.

Het eerste exemplaar van het boek is in oktober 2009 overhandigd aan André Rouvoet, minister van Jeugd en Gezin. Kort na het verschijnen van Keien van Kinderen! werd een enthousiaste reaktie geplaatst op de website Ouders Online. Ook verscheen er een interview met de auteur in de regionale kranten. Het boek is gerecenseerd door het tijdschrift Kinderopvang.

Keien van kinderen! is bij de boekhandel verkrijgbaar. In september 2010 verscheen de 2e druk.

Keien van Kinderen!
Auteur: Hans Cohen de Lara
Uitgever: Zwijsen
ISBN 978 90 487 0512 2
Prijs € 18.95

< terug naar menu